Læs hele rapporten her: Rapport – Den gode tilbagevenden fra barsel
Vidensgrundlaget om udfordringer og muligheder i forbindelse med barsel og tilbagevenden herfra er begrænset i en dansk kontekst. Det kan derfor være vanskeligt for virksomheder at håndtere barselsforløb på en hensigtsmæssig måde, der understøtter medarbejderen på bedste vis.
Det gælder især i små og mellemstore virksomheder med mellem 5 og 249 ansatte, fordi de ikke nødvendigvis har HR-afdelinger eller ressourcer til at varetage forskellige personalemæssige forhold, der knytter sig specifikt til medarbejderes barselsforløb.
Der er derfor et presserende behov for at ruste virksomheder og ledere bedre til at forebygge og håndtere udfordringer forbundet med barslende medarbejdere og deres tilbagevenden til arbejdsmarkedet, både set fra et økonomisk, socialt og ligestillingsmæssigt perspektiv.
Netop dette er formålet med vores nyeste rapport: Den gode tilbagevenden fra barsel.
Rapporten bygger på et omfattende datagrundlag, der undersøger barslendes og små- og mellemstore virksomheders oplevelser under en medarbejders barselsforløb, og særligt, når de barslende vender tilbage til arbejdspladsen.
På baggrund af rapporten er der udarbejdet to værktøjer, som konkretiserer analytiske pointer til handlinger, som virksomheder med fordel kan udføre i forbindelse med medarbejderens barselsforløb.
Rapporten og værktøjerne præsenterer værdifulde indsigter, anbefalinger og initiativer for at imødekomme behovet for en mere støttende og bæredygtig arbejdskultur for barslende medarbejdere – både før, under og efter deres barsel – og på denne måde sikre både høj medarbejdertrivsel, fortsat karriereudvikling og tilknytning til arbejdspladsen.
Du finder værktøjerne her:
Værktøj 1, Barselshjulet, findes både i fuld version her: Barselshjulet – og som one-pager her: Barselshjulet – One-pager
Værktøj 2, Principper for barsel, findes her: Principper for barsel
Du kan også downloade metodebilaget til rapporten her: Metodebilag