Tænketanken EQUALIS har modtaget bevilling fra Velliv Foreningen

Tænketanken EQUALIS har modtaget bevilling fra Velliv Foreningen til at undersøge og udarbejde konkrete værktøjer til, hvordan særligt SMV’er kan sikre en god tilbagevenden for deres medarbejdere efter endt barsel. 
 
Vi ser frem til at løfte forandring i samtalen om arbejdsliv og barsel – en balance, som mange både virksomheder og barslende selv kæmper med, men som mangler viden og indsigter.
 
Mange mænd og kvinder oplever det nemlig udfordrende at vende tilbage til arbejdspladsen efter endt barsel. Det skyldes, at det kan være en stor omvæltning at genetablere sig på arbejdspladsen. Ikke nok med, at der er sket ændringer i hjemmelivet – der er formentligt også sket ændringer på arbejdspladsen. Ændringer, som i kombination skal håndteres hensigtsmæssigt af virksomhedens rammer, processer og relationer mellem leder og medarbejder, for at øge trivsel hos medarbejderen og samtidig mindske de risici, der kan opstå for, at medarbejderen oplever at være stresset og mentalt mistrives.
 
For virksomhederne udgør fx turnover efter barsel også en udfordring. Det er dyrt både økonomisk og i videnstab at skulle erstatte en medarbejder. 
 
Gennem en masse spændende metodiske greb, skal vi undersøge og udvikle konkrete værktøjer til, hvordan SMV’er på en omkostningslet facon kan understøtte en god overgang for medarbejdere fra barsel til arbejdspladsen. 
 
Projektet løber fra maj 2023 til februar 2024, og vi samarbejder med ADC Denmark om dele af undersøgelsen.