Administrerende direktør for Tænkentanken EQUALIS gæstede Østergaards Salon til en snak om arbejdskraft, kvoter, rollemodeller og hvorfor kvinder skal arbejde mere ude.
Tænketanken EQUALIS gæster podcastserien ‘Østergaards Salon’

Midt i debatten om hjemmegående mødre blander direktør sig: Kvinder skal arbejde mere

“Hvorfor skal det være kvinder, der skal tage det store læs derhjemme?”

Sådan spørger adm. direktør for Tænketanken EQUALIS, Gine Maltha Kampmann, da hun gæstede denne uges udgave af Berlingskes podcast Østergaards salon.

Andelen af kvinder, der går på deltid, fordobles, når de får deres første barn. Men for mænd rykker det nyfødte barn ikke ved deres arbejdstid på den anden side af barslen.

“Koblet med, at du sjældent kommer tilbage på fuldtid, så er det et voldsomt tal. Og det er både, når man følger dem fem og ti år, efter de har fået deres første barn”, fortæller hun.

De kvinder, der vender tilbage til fuldtid, oplever ikke at have fri på samme måde som deres mænd, når de kommer hjem til hus og familien.

“Kvinder på arbejdsmarkedet, de arbejder jo ikke kun ude, når de arbejder. De arbejder også derhjemme. Så hvis de arbejder på samme tid som deres partner, så arbejder de mere totalt set. Og det skaber dårlig trivsel,” uddyber Gine og konkluderer: Kvinder er mere stressede end mænd.

Løsningen på kvinders højere stressniveau er ofte på skulderende af partneren. 

“Man skal tage en snak med sin mand,« opfordrer Gine og tilføjer: “Og så er vi tilbage til spørgsmålet: Hvorfor er det kvinders ansvar, medmindre andet er aftalt?”

Du kan lytte til hele afsnittet af ugens udgave af »Østergaards salon«, hvor også iværksætter Frederikke Schmidt medvirker. Her falder snakken både på skolesystemets mangler og udenlandsk arbejdskraft. Lyt til episoden her.